K tuned s2000 dash converter ap1 clusters issue

firebass

Member
Joined
Aug 15, 2010
Messages
272
Hello guys , i got an issue . I have all the items to make the conversion of the cluster . So i took the k tuned dwsh converter that corrects the speed, engine temperature and fuel. So my issue is this ,it concerns the engine coolant temperature correction . Inside the software i can edit the 7th parameteres with milivolts of the 7 lights of the clusters that show the engine temperature. BUT....... the instructions are saying DO NOT CHANGE THE 1ST AND THE 7TH VALUE...... take a polimeter and measure how many milivolts u got in normal temperature and edit the rest parameters ...... so the 1st value is 4000 cold and the last is 0062 warm as the milivolts get lower the temperature is higher ..... now my issue is that in normal temperature the milivolts are more lower , ie my radiator fan starts at 94 celcious with 0057 milivolts so it means i exceed the 7th value and the cluster will always show full hot ,all the 7th lights on, therefore i will not have any warning in case a failure and the engine will start overheating.....i have contacted k tuned and they insist i must not touch the 1st and last value .... in an integra forum some1 changed the last value though without posting results so i dont know , any1 got this similar issue ?
 
Last edited:

el_turko

New Member
Joined
Feb 17, 2019
Messages
1
Car(s)
1998 ek8,5 and 2002 jazz
Hello guys , i got an issue . I have all the items to make the conversion of the cluster . So i took the k tuned dwsh converter that corrects the speed, engine temperature and fuel. So my issue is this ,it concerns the engine coolant temperature correction . Inside the software i can edit the 7th parameteres with milivolts of the 7 lights of the clusters that show the engine temperature. BUT....... the instructions are saying DO NOT CHANGE THE 1ST AND THE 7TH VALUE...... take a polimeter and measure how many milivolts u got in normal temperature and edit the rest parameters ...... so the 1st value is 4000 cold and the last is 0062 warm as the milivolts get lower the temperature is higher ..... now my issue is that in normal temperature the milivolts are more lower , ie my radiator fan starts at 94 celcious with 0057 milivolts so it means i exceed the 7th value and the cluster will always show full hot ,all the 7th lights on, therefore i will not have any warning in case a failure and the engine will start overheating.....i have contacted k tuned and they insist i must not touch the 1st and last value .... in an integra forum some1 changed the last value though without posting results so i dont know , any1 got this similar issue ?
did u solve that problem?
 
Top